Abonează-te

Hello!

Activitatea fizică, sportul și mișcarea trebuie să facă parte din viața fiecăruia dintre noi. Activitatea fizică regulată duce la creșterea flexibilității, la un corp mai puternic și mai tonifiat și nu în ultimul rând la o stare psihică mult mai bună.

Însă mișcarea poate să ducă la fricțiune, temperaturi crescute și transpirație. Acestea pot duce la obstruarea porilor și astfel la apariția leziunilor de acnee, în special pe zonele de spate, umeri, fese și decolteu. Sărurile din transpirație pot irita și chiar agrava leziunile de acnee preexistente.

Cum putem să prevenim?

După o sesiune de workout sau activitate fizica este indicat să-ți schimbi hainele cât poți de repede și să faci duș. Transpirația combinată în asociere cu fricțiunea determină apariția leziunilor de acnee și a iritaților. De asemenea, este bine să începi sesiunea de mișcare fără să ai produse de make-up la nivelul pielii, pentru a evita afectările la nivel cutanat și pentru a lăsa pielea să respire. Și nu uita, este bine să ai părul strans.

Cum putem să tratăm?

Procesul de curățare este important și trebuie să includă un produs sub formă de gel care sa îndepărteze eficient impuritățile, transpirația și sebumul dar în același timp să nu usuce foarte mult pielea și să respecte bariera cutanată.  Este indicat să se folosească un produs de spălare care să conțină acid salicilic, un acid exfoliant care ajunge la nivelul porilor și previne apariția leziunilor de acnee. Zonele target sunt fața, toracele și umerii unde există un număr mai mare de glande sebacee.

Exfolierea chimică este un alt pas care ajută la tratarea și la prevenirea leziunilor de acnee prin îndepărtarea legăturilor dintre celule. Aceasta include alfa hidroxi acizi precum acidul glicolic sau acidul lactic și beta hidroxi acizi precum acidul salicilic. Acestea se găsesc în produse sub formă de seruri, loțiuni tonice sau spray. Cele sub formă de spray se folosesc în special pentru zonele extinse de la nivelul corpului.

De asemenea, este indicat să se folosească produse cu consistență scăzută, non-ocluzive si non-comedogenice. În special în zilele călduroase și în zilele de workout, alege un produs hidratant și de protecție solară cu o consistență mai fluidă, care să se absoarbă repede în piele. 

Când faci mișcare optează pentru haine confortabile, din material care permite pielii să respire și să nu păstreze umezeala sau să provoace fricțiune. Spălarea lor trebuie făcută la o temperatură mai crescută și atât ele cât și prosopul pe care-l folosești trebuie schimbate după fiecare utilizare.

Activitatea fizică este esențială pentru un corp și o minte sănătoasă. Este unul dintre cele mai benefice și accesibile lucuri pe care putem să le facem pentru un organism mai rezistent și pentru un psihic mai echilibrat.

Atâta timp cât îți formezi o rutină postworkout și folosești produse de îngrijire și de prevenție, ești pe calea cea bună pentru o piele sănătoasă și un corp puternic.

Love your skiN and move your body!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *