Abonează-te

Hello!

Ah, dimineața, acel moment sublim în care tot ce îți dorești este să dai snooze și să mai amâni puțin momentul în care trebuie să dai ochii cu realitatea. Dar ai o nouă zi în față, care poate să fie mai bună sau mai tolerabilă atunci când ai „good skin day” aka o piele frumoasă și strălucitoare.

Cum arată rutina ta de dimineață? Este o rutină elaborată sau o rutină simplă care conține etapele de bază? Cu toții știm că dimineața timpul este limitat și poate nu suntem dispuși să petrecem prea multe minute în fața oglinzii, însă există câțiva pași esențiali care trebuie urmați.

Principalii pași care trebuie să existe într-o rutină de îngrijire AM sunt curățare, hidratare și protecție solară. Scopul rutinei de dimineață este să hidrateze tenul și să-l protejeze de factorii nocivi externi (soare, poluare etc).

Dimineața este bine să optezi pentru un produs de curățare hidratant, care să nu agreseze și să curețe blând tenul.

Între cele două etape, cea de curățare și hidratare, se poate încorpora un ingredient activ care să acționeze asupra unei probleme, fie că vorbim de leziuni inflamatorii de acnee, roșeață sau leziuni pigmentare. În funcție de nevoile și problemele fiecărui tip de ten, se pot alege ingrediente care au ca scop tratarea și ameliorarea anumitor aspecte care te deranjează.

Ce ingrediente active putem să includem în rutina de dimineață?

Ingredientul favorit care își merită locul în rutina de skincare de dimineață este vitamina C. Aceasta are rolul de a întări bariera cutanată, protejează împotriva razelor ultraviolete și de asemenea are efect depigmentant. Astfel, dacă targetul tău este să combați leziunile pigmentare și îți dorești o piele luminoasă cu aspect uniform, ai toate motivele s-o incluzi în rutina ta.

Dacă problemele care te deranjează sunt leziunile inflamatorii sau retenționale de acnee poți să optezi pentru acidul azelaic, care este un ingredient cu efect antibacterian și antiinflamator, eficient atât în acnee cât și în rozacee. So, give it a try !

Un alt ingredient care poate să fie inclus cu succes în orice fel de rutina este niacinamida sau vitamina B3. Este un ingredient friendly cu o mulțime de beneficii, tolerat foarte bine în majoritatea cazurilor. Acesta are capacitatea de a regla producția de sebum, are efect antiinflamator și întărește bariera cutanată.

Hidratarea este un must, așa că se continuă cu o cremă hidratantă cu textură lejeră și ușoară care să asigure protecție pe întreaga zi și în același timp să fie și o bază de machiaj eficientă. Produsele de hidratare trebuie să conțină agenti umectanți și emolienți care să păstreze bariera cutanată intactă și strong.

Ultimul pas din rutina de ingrijire de dimineață este crema de protecție solară cu factor de protecție crescut (50+). Reminder – crema de fototprotecție trebuie aplicată zi de zi, indiferent de anotimp. Este unul dintre pașii esențiali pentru o piele sănătoasă și fermă, fiind numărul I în prevenția efectelor nocive ale razelor solare.

O mică recapitulare: curățare – ingredient activ (opțional): vitamina c/niacinamida/acid azelaic – cremă hidratantă – cremă cu factor de protecție solară.

Aceștia sunt principalii pași care trebuie urmați într-o rutină de îngrijire AM. Nu uita, rutina de ingrijire nu trebuie să fie complicată, din contră trebuie să fie cât mai simplă și să includă pașii si ingredientele potrivite pentru tenul tău. Dacă rămâi cu trei cuvinte în minte: curățare – hidratare – protecție, my job is done (cel puțin pentru astăzi).

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *