Abonează-te

Hello!

Exces de sebum, leziuni acneice, pori dilatați? Sunt lucruri cu care te poți confrunta frecvent dacă ai un ten cu tendință acneică. Acidul salicilic aka bff-ul tenului gras cu imperfecțiuni ajută în aceste situații și poate să fie introdus ușor în rutina de îngrijire.

Ce este acidul salicilic?

Acidul salicilic este un beta hidroxi acid care are efect exfoliant și spre deosebire ceilalți acizi exfolianti, ajunge la nivelul porilor și este eficient în tratarea comedoanelor. De asemenea, acidul salicilic reglează producția de sebum, are efect antiinflamator și reduce leziunile retenționale.

Efectele acidului salicilic

Acesta este derivat din scoarța de salcie (willow bark), este oil-soluble, ceea ce înseamnă că pătrunde profund la nivelul porilor unde exfoliază eficient și previne apariția altor leziuni noi.

Exfoliază suprafața pielii, ceea ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte care blochează porii și ajută la penetrarea eficientă a produselor. 

Efectul antiinflamator ajută la calmarea pielii și a leziunilor. Calm it down!

În ce produse îl găsim?

Acidul salicilic se găsește în produse de spălare față și corp (să nu uităm de body acne), loțiuni tonice, seruri sau creme. Pentru a fi eficient, trebuie să aibă concentrații între 0,5%-2%, care în mod normal trebuie trecute pe ambalaj, în special în cazul loțiunilor și serurilor. Verifică lista de ingrediente, unde trebuie să ocupe printre primele poziții din listă. Dacă acesta se găsește spre sfarșitul listei, înseamnă că se află în concentrație scăzută si nu o să fie eficient pentru ceea ce îți dorești.

Acidul salicilic este un ingredient care acționează la nivelul porilor (inside job), exfoliază și în același timp calmează roșeața și inflamația. Are o mulțime de beneficii și merită introdus în rutină dacă te confrunți cu pori dilatați și exces de sebum.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *