Abonează-te

Hello!

Dacă și tu te-ai întrebat care este ordinea corecta de aplicare a produselor de ingrijire, află că nu ești singura. Este un lucru care ne pune pe toți în dificultate, mai ales în contextul apariției unui număr mare de produse de skincare, cu diverse texturi și propietați.

Când mă luptam cu descifrarea ingredientelor, propietăților și contraindicaților, și eu mă întrebam care este ordinea ideală în care trebuie folosite produsele de skincare astfel încât să ne bucurăm de toate beneficiile.

So, să facem puțină lumină și să încercăm să simplificăm puțin lucrurile.

În general fiecare rutină cuprinde câteva etape esențiale precum și o serie de etape care țintesc o anumită problemă, fie că vorbim de prevenția leziunilor acneice, tratarea hiperpigmentărilor sau diminuarea inflamației.

Principalele etape care trebuie să facă parte din rutina ta sunt: curățare, hidratare și fotoprotecție. Dacă te gândești la cea mai simplă schemă, aceste trei etape trebuie să fie incluse.

Produsele de curățare ajută la îndepărtarea mizeriei, sebumului și se aleg în funcție de tipul de piele și de ingredientele conținute. Aceasta este una dintre cele mai importante proceduri care pregătește pielea pentru celelalte etape.

Următorul pas esențial este hidratarea, aceasta este foarte importantă pentru orice tip de ten ajutând la refacerea barierei lipidice și la reducerea pierderii de apă transepidermice prin formarea unui strat la nivel cutanat.(don’t skip this)

Apoi, ultimul pas esențial (din rutina ta de dimineață), cred ca știi despre ce este vorba…exact, fotoprotecția. Cel mai eficient produs antiaging este crema cu protecție solară (un lucru pe mi-aș fi dorit să-l știu mai devreme).

Alte produse care pot face parte din schema ta de îngrijire sunt:

Tonerele sau esențele, acestea au greutate moleculară mică, pătrund ușor în piele și pot conține ingrediente active care îndeplinesc diverse roluri (hidratare, luminozitate, depigmentare).

Serurile sunt produse care conțin ingredientul activ în forma cea mai potentă cum ar fi vitamina C, acid hialuronic sau exfolianți chimici.

Cremele de ochi sunt în principiu creme hidratante dar pot conține ingrediente active care să țintească anumite probleme cum ar fi cearcănele sau ridurile fine (dar nu te aștepta la minuni).

Ordinea folosirii constă în aplicarea produselor în funcție de textură și de consistență. Se începe cu produsul cu consistența cea mai scazută (apoasă) și se continuă până la cele cu consistența cea mai crescută (cremoasă). Produsele cu consistență scăzută pătrund repede în piele, acestea fiind loțiunile tonice, esențele urmate apoi de seruri, care au o textură puțin mai crescută. Produsele cu consistență crescută au o textură mai cremoasă și sunt emoliente, acestea sunt reprezentate de cremele hidratante și uleiurile faciale.

Pașii sunt :

  • dimineața – curățare, ser, crema de ochi , tratament local, crema hidratanta și crema de protecție solară
  • seara – curățare, loțiune tonică, ser, crema de ochi, tratament local, crema hidratantă, retinol

Ordinea în care aplici produsele de ingrijire este destul de importantă pentru a te bucura de toate beneficiile fiecărui produs utilizat. Încearcă să-ți formezi o rutina de skincare cât mai simplă folosind ingredientele potrivite pentru tipul tău de ten iar rezultatele nu o să întârzie să apară.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *