Abonează-te

Hello!

Serurile, ce sunt și cum ne ajută? Serurile sunt acele produse de skincare cu textură mai scazută și concentrație crescută de ingrediente active care ajută la diferite probleme ale tenului.

Printre acțiunile lor se numără: ameliorarea leziunilor de acnee, hidratare, luminozitate, exfoliere și ameliorarea ridurilor fine.

Serurile au o consistență mai scazută, se absorb repede în piele și determină pătrunderea ingredientelor active mai profund la nivel cutanat.

Care sunt cele mai bune seruri pentru fiecare tip de piele?

Pentru pielea cu tendință acneică sunt potrivite serurile care conțin: acid salicilic (curăță porii și are efect exfoliant), retinol (are efect asupra leziunilor acneice și hiperpigmentărilor postacneice), zinc (este antiinflamator și scade producția de sebum) precum și ingrediente hidratante non-comedogenice.

Pentru pielea uscată –  acidul hialuronic (este un umectant care reface hidratarea la nivel cutanat), niacinamida (îmbunătățește elasticitatea pielii și hidratarea), acidul lactic (este un acid exfoliant care are și rol umectant).

Pentru pielea ternă, lipsită de luminozitate se folosesc seruri care conțin vitamina C (un antioxidant cu efect depigmentant care ajută la uniformizarea tenului), seruri care conțin alfa hidroxi acizi precum acid glicolic sau acid lactic care au rol exfoliant și oferă luminozitate pielii prin îndepărtarea celulelor superficiale.

Pielea normală sau mixtă – poate să se bucure de seruri hidratante care să echilibreze pielea. Ingredientele din aceste seruri pot fi vitamina C, cu rol antioxidant sau niacinamida care are propietatea de a hidrata și de a echilibra producția de sebum.

Pielea sensibilă – trebuie să folosească ingrediente blânde care să reducă iritația, să calmeze, să hidrateze și nu în ultimul rând să refacă bariera cutanată. Printre aceste ingrediente se numără extractul de aloe vera, niacinamida, ceaiul verde și centella asiatica.

Serurile reprezintă, într-adevar una dintre cele mai sigure căi de a oferi tenului ingrediente cu multe beneficii. Cu o concentrație crescută a ingredientelor active și un sistem eficient de pătrundere la nivel cutanat, serurile au obținut o popularitate crescută și un loc special în inimile noastre.

Tu ce seruri folosești?

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *