Hello!
Fotoprotecția este unul dintre cele mai importante etape din rutina de îngrijire. Este un pas peste care nu trebuie să dai skip niciodată, indiferent de anotimp sau starea vremii. Este cea mai bună prevenție împotriva pigmentărilor, ridurilor și semnelor de îmbătrânire cutanată. Trust me!
Dar există o serie de mituri în jurul acesteia, precum și multe informații eronate. Mai jos enumăr câteva dintre ele.
1. Nu ai nevoie de cremă de protecție solară în zilele înnorate
Cum am mai spus, protecția solară trebuie aplicată zi de zi, indiferent de vreme sau anotimp. Chiar dacă este o zi înnorată și soarele nu se face văzut, razele ultraviolete – UVA si UVB penetrează stratul de nori și cauzează efecte nocive asupra pielii.
2. Toate produsele de protecție solară au o textură neplacută
Suntem într-o continuă evoluție și perfecționare iar domeniul dermatocosmetic nu face excepție. Dacă în trecut, crema de protecție solară era asociată cu o textură neplăcută, vâscoasă, greu de aplicat, care lăsa la nivelul pielii un film lipicios, în ziua de azi lucrurile s-au schimbat.
Se încearcă perfecționarea formulelor pentru produsele de protecție, astfel încât pe piață există cele cu textură fluidă, care se absorb foarte repede în piele, sunt tolerate foarte bine (inclusiv la nivelul conturului ochilor) și sunt invizibile la nivel cutanat.
3. Fotoprotecția chimică nu este recomandată
Am vorbit pe larg despre subiectul tipurilor de fotoprotecție în postul „fotoprotecția chimică vs fotoprotecția minerală”. Ambele sunt recomandate, diferă prin tipul ingredientelor folosite și tolerabilitatea pielii fiecărei persoane.
Cele doua diferă prin ingredientele folosite – compuși organici pentru protecția chimică și anorganici pentru cea minerală. Fotoprotecția minerală, având oxid de zinc în compoziție lasă un aspect albicios și poate sa fie integrat puțin mai greu în rutină. Însă, formulările se perfecționează și se încearcă obținerea unor produse cu aplicare mai ușoară.
4. Nu trebuie să mă dau cu protecție dacă sunt în casă
Aici depinde cât de însorită este locuința sau biroul tău și dacă locul unde stai este situat lângă geam. O casă cu geamuri extinse permite pătrunderea razelor solare, mai exact a razelor ultraviolete de tip B. Acestea sunt responsabile pentru arsurile solare, apariția petelor solare, pigmentărilor și au un rol important în apariția cancerului de piele.
5. Nu contează când aplic crema de protecție solară în rutina de îngrijire
Contează și contează destul de mult. Crema de protecție solară trebuie să fie ultimul pas din rutina de îngrijire de dimineață. Aceasta trebuie aplicată uniform în cantitate suficientă pentru întreaga față, gât și urechi pentru a putea să asigure protecția necesară. Dacă folosești machiaj, acesta trebuie aplicat la câteva minute dupa aplicarea protecției solare, pentru a permite uscarea și formarea unui strat protector.
Aplicată corect, protecția solară este aliatul de bază pentru obținerea unui ten sănătos, tânăr, uniform și protejat de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Crema de fotoprotecție face parte din rutina ta?
Love your skiN!