Abonează-te

  Hello!

   Fiecare etapă din viața noastră ne face să experimentăm o serie de schimbări. Suntem într-o continuă evoluție iar nevoile noastre se schimbă cu fiecare perioadă și decadă. La fel și pielea noastră, are anumite nevoi, care se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Degradarea colagenului, fermitatea scăzută, ridurile care își fac apariția, predispoziția către uscăciune, toate sunt semne care apar și fac parte din procesul de aging.

  Dacă la 20 de ani rutina de îngrijire este bazată mai mult pe hidratare, protecție și menținere, pe măsură ce trec anii, nevoile se schimbă. Modificările încep să apară cu vârsta de 30 de ani, când producția de colagen începe să scadă, scăzând astfel fermitatea și elasticitatea pielii iar liniile fine și ridurile încep să apară.

După vârsta de 30 de ani, regenerarea celulară începe să scadă, ceea ce înseamnă că pielea poate să capete un aspect mai tern și lipsit de luminozitate. De asemenea, tenul are un aspect mai neuniform iar ridurile și liniile fine încep să devină din ce în ce mai vizibile.

În această perioadă este indicat să introduci exfolierea chimică și anume acizii chimici exfolianți, în special AHA (acid glicolic, acid lactic). Aceștia ajută la creșterea ratei de regenerare celulară, îndepărtând stratul de celule moarte de la suprafață. Rezultatul este un ten mai luminos, mai uniform, și creșterea eficacității celorlalte produse de skincare.

Indiferent de tipul de piele și de vârstă, crema hidratantă nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea îsi pierde din capacitatea de a produce ceramide, ceea ce crește predispoziția către deshidratare. Crema hidratantă este un must, care are propietatea de a reface bariera cutanata și de a preveni pierderea de apă transepidermică.

Crema de fotoprotecție cu factor de protecție crescut trebuie introdusă cât mai devreme, trust me. Dacă vorbim de un produs care nu ține cont de vârstă și trebuie folosit pe toata durata vieții, zi de zi, acela este crema de protecție solară. Are rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete și de a preveni degradarea colagenului.

După vârsta de 30 de ani și în special la 40 și 50  de ani, se recomandă folosirea produselor pe bază de retinoizi (derivați de vitamina A). Retinoizii au propietatea de a stimula producția de colagen, fiind considerați gold-standardul în antiaging. Au capacitatea de a îmbunătăți textura pielii, cresc elasticitatea cutanată, acționeaza pe semnele de fotoîmbătrânire și au efect depigmentant.

De asemenea, este indicată introducerea unui antioxidant eficient care să lupte împotriva stresului oxidativ produs prin expunerea la razele ultraviolete și la poluare. Unul dintre cei mai eficienți antioxidanți este vitamina C (acidul ascorbic). Are efect antipigmentar, efect anti-aging prin creșterea producției de colagen și acțiune antioxidantă prin neutralizarea radicalilor liberi produși în urma expunerii la soare.

  Scopul este prevenția prin protecție solară și folosirea ingredientelor active care țintesc eficient modificările care își fac apariția pe chipul nostru pe măsură ce înaintăm în vârstă. Fiecare etapă vine cu o listă de provocari și nevoi noi. Trebuie doar să le ascultăm și să facem schimbările potrivite în rutina de îngrijire.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *