Abonează-te

Hello!

Ce este exfolierea, unde se încadrează în rutina de ingrijire și cum ne poate ajuta aspectul pielii?

Exfolierea este procesul prin care se îndepărtează stratul de celule moarte și se dezbină legăturile dintre acestea pentru a dezvălui un ten luminos și strălucitor. Mai multe informații în postul “Ce este exfolierea? “.

Cele mai frecvente nelămuriri legate de acest topic sunt: cât de frecvent ar trebui să exfoliem tenul, în ce moment al zilei, cu ce se poate asocia și care sunt semnele care arată că a fost afectată bariera cutanată.

În primul rând, trebuie să știi că există mai multe tipuri de exfoliere. Te întrebi pe care s-o alegi?

Cea fizică implică produse ce conțin granule și efectuează exfoliere prin proces mecanic dar este mult prea agresivă și poate înrăutăți anumite afecțiuni cutanate. În schimb, exfolierea chimică este o alegere mult mai potrivită. Aceasta folosește ca activi acizii chimici exfolianți care sunt de două tipuri : alfa hidroxi acizi (acid glicolic, acid lactic, acid mandelic etc) și beta hidroxi acizi (acid salicilic).

Când este cel mai bine să fie folosită?

Aceasta trebuie introdusă în rutina de îngrijire de seară, având în vedere că acizii chimici exfolianți sunt ingrediente fotosensibilizante care fac pielea mult mai sensibilă la razele ultraviolete. De asemenea, protecția solară este un must.

Cât de des trebuie folosită?

Exfolierea trebuie făcută între 1-3 ori pe săptămână, frecvență care depinde și de tipul de piele și de sensibilitatea cutanată. Dacă este făcută prea des poate să ducă la afectarea barierei cutanate care se manifesta prin senzație de arsură, roșeață, descuamare. Este esențial să faci o pauză dacă experimentezi astfel de simptome, să simplifici rutina de îngrijire și să folosești doar produse blânde, non-iritante. După refacerea barierei cutanate este important să introduci foarte ușor exfolierea și să te limitezi la un număr scăzut de aplicări pe săptămână.

Cu ce nu se poate asocia?

Nu trebuie asociată cu ingrediente puternic iritante precum retinoizii care sunt derivați de vitamina A, cunoscuți pentru propietățile antiaging și de regenerare cutanată precum și pentru potențialul iritant. Cel mai bine este ca cele două să fie folosite în seri diferite.

Un alt ingredient cu care este indicat să fie evitată asocierea este acidul ascorbic sau vitamina C. În concentrații mai mari acesta poate să fie iritant și de aceea este indicat să fie folosiți în momente diferite ale zilei. Mai exact, vitamina C dimineața și acizii chimici exfolianți seara.

Unde se folosește în rutina de ingrijire?

În ceea ce privește ordinea în care este aplicată, exfolierea este primul pas după curățarea tenului. Produsele care conțin acizi chimici exfolianți pot veni sub formă de loțiune care se aplică cu o dischetă demachianta sau sub formă de ser. Este foarte important să fie afișat procentul de acid chimic pe produs. Apoi poate să fie urmat de un ser calmant și o cremă hidratantă.

Exfolierea este un pas important în rutina de îngrijire care trebuie să fie făcut cu prudență, cu concentrații și ingrediente potrivite pentru tipul tău de ten precum și cu protecția solară necesară. Toate aceste lucuri o să-ți ofere un ten luminos și sănătos.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *