Abonează-te

Hello!

Dacă te-ai duce pe o insulă pustie și ar trebui să iei cu tine doar un singur lucru, care ar fi acela? Îți spun eu, crema de fotoprotecție solară.  Aceasta trebuie să fie nelipsită din rutina de îngrijire și trebuie să fie un pas peste care să nu dai skip niciodată, indiferent de zi sau de anotimp.

Razele ultraviolete sunt foarte periculoase și provoacă mai mult de 90% din semnele vizibile de îmbătrânire printre care se numără pierderea elasticității, apariția petelor pigmentare, ten neuniform și riduri. Acestea determină arsuri solare și duc la apariția diferitelor tipuri de cancer de piele

Cum alegi crema de protecție solară potrivită pentru tenul tău?

Aplicarea cremei cu SPF este esențială pentru o piele protejată și tânără. De aceea este indicat să găsești un produs pe care să-l folosești cu plăcere și să fie potrivit pentru tipul tău de ten. Când vorbim despre un produs cu SPF există câteva caracteristici importante. Textura, modul de absorbție si combatibilitatea cu zona sensibilă din jurul ochilor.

În ceea ce privește ordinea, crema de fotoprotecție este ultimul pas din rutina de îngrijire de dimineață, înainte de aplicarea machiajului.

Ten gras/mixt gras, cu tendință acneică

Este bine să optezi pentru produse de protecție solară cu textură ușoară și fluidă, fără ulei în compozitie, care se absorb repede în piele si nu lasă un film la nivel cutanat. Trebuie evitate ingredientele cu grad de comedogenitate crescut. De asemenea, este important să fii atentă la lista de ingrediente și evită produsele care conțin alcool sau parfum.

Ten sensibil

Pentru tenul sensibil sau intolerant la soare caută produse special concepute pentru tenul sensibil. Este indicat să optezi pentru fotoprotecție minerală (reprezentată de ingrediente precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan) care are un potențial iritativ mai scăzut față de fotoprotecția chimică. Nu trebuie să conțină alcool sau parfum, care pot cauza iritație și deshidratare cutanată.

La fel de important este să fii bland cu pielea ta, evită frecarea și aplică produsele de îngrijire și crema de fotoprotecție într-o manieră cât mai delicată.

Ten uscat

Pentru tenul uscat cele mai potrivite produse de protecție solară sunt cele sub formă de cremă care au o textură mai crescută și conțin ingrediente hidratante care pot păstra nivelul de hidratare optim.

În concluzie, protecția solară este un must, trebuie aplicată zi de zi, indiferent de anotimp sau vreme. Fără scuze, fără pretexte, aceasta trebuie aplicată. Cum am mai spus și în alt articol, aceasta trebuie să fie cea mai lungă și trainică relație pe care o s-o ai vreodată. Dar ca să faci acest lucru, trebuie să gasești un produs potrivit pentru tine și pentru tipul tău de ten. După ce ai ales produsul potrivit nevoilor tale, aplicarea protecției solare o să fie încă un pas în regimul de skincare pe care să-l faci cu plăcere. Trust me!

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *