Abonează-te

Hello!

Cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care poți să le faci pentru pielea ta este să fii blând cu ea. De la produsele pe care le folosești, modul în care o tratezi până la factorii externi la care o expui, protecția pielii trebuie să fie o prioritate. It’s a life style.

Astfel, toată lumea și în special persoanele cu tenul sensibil și reactiv trebuie să aibă grijă și să fie blânde cu pielea pentru a preveni eventualele iritații.

Când ne referim la rutina de ingrijire, unul dintre cei mai agresivi pași pentru ten este curățarea și demachierea. Trebuie alese produse blânde și eficiente atât pentru curățare cât și pentru îndepărtarea machiajului.

În primul rând, cel mai bine este să eviți șervețelele demachiante. Acestea nu au capacitatea de a îndepărta eficient machiajul, conțin ingrediente care pot cauza uscăciune și pot declanșa o reacție alergică . De asemenea, sunt agresive cu pielea prin frecarea pe care o exercită atunci când sunt folosite.

Optează, în schimb, pentru un produs sub formă de apă micelară sau ulei de spălare ca prim pas în procesul de curățare, urmat apoi de un produs de spălare blând cu ph neutru.

Lucrurile mărunte sunt la fel de importante si esențiale în păstrarea unei bariere cutanate sănătoase și în prevenirea potențialelor iritații. În cursul procesului de curățare, folosește apă călâie deoarece apa fierbinte usucă tenul iar cea rece poate sensibiliza pielea. Pentru uscare, optează pentru un prosop din bumbac (special pentru față) și tamponează ușor tenul.

Factorii și mediul extern sunt elemente care îți influențează și afectează tenul. Expunerea la soare cauzează afecțiuni la nivel cutanat și determină fotoîmbătrânire. SPF-ul este prietenul tău cel mai bun și trebuie să fie cea mai serioasă și lungă relație pe care o ai. De asemenea, căldura, frigul și vântul afectează tenul și pot cauza iritație, uscăciune cutanată, sensibilitate crescută și senzații de disconfort.

Este important să folosești crema hidratantă, cu scopul de a păstra nivelul de hidratare, pentru a preveni pierderea de apă transepidermică și pentru a proteja pielea de factorii externi.

Eritemul si inflamația pot fi cauzate și de produsele de skincare pe care le folosești. Ori că testezi prea multe produse în același timp sau reacționezi la un produs introdus recent, trebuie să determini cauza și să știi ce să eviți pe viitor. Simplifică rutina de îngrijire iar atunci când introduci un produs nou este indicat să faci inainte un patch test pe zona antebrațului sau în spatele urechii.

La fel de important este să fii atentă la ingredientele active cu posibil efect iritant (în special la concentrații mai crescute), cum sunt acizii chimici exfolianți, retinoizii și vitamina C. Pentru o descriere în detaliu vezi articolele “Ghidul începătorilor în exfoliere chimică” și “Cum să introduci retinoizii în rutina de ingrijire”.

Și nu în ultimul rând, pentru a reuși să fii blând cu pielea ta, trebuie să fii atent și la nevoile tale. Evenimentele stresante, anxietatea, sedentarismul și o alimentație necorespunzătoare afecteaza în cele din urmă și aspectul pielii. Majoritatea afecțiunilor cutanate recidivează sau au pusee într-o perioadă stresantă, aglomerată și plină de evenimente copleșitoare în care nu ai grijă de starea ta fizică și psihică. So, nu uita, totul este conectat și trebuie să ai grijă de corp, minte și piele. Take care!

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *