Abonează-te

Hello!

Cred că ți-ai pus de multe ori această întrebare: crema de ochi trebuie să facă parte din rutina ta de îngrijire? Pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai fragilă față de restul tenului iar în această zonă apar primele semne de aging aka pierderea elasticității, linii fine și riduri.

În funcție de problema pe care vrei s-o tratezi precum uscăciune, linii fine și riduri, cearcăne sau pungi , există ingrediente care pot ajuta și pot ameliora (într-o oarecare masură) aspectul acestora.

Aici intervine puterea informației, combaterea marketingului agresiv și alegerile înțelepte pe care le poți face. Din acest motiv este bine să fii informată, să știi ce ingrediente țintesc anumite probleme și să ai control asupra cheltuielor pe care le faci în acest sens.

Produsele pot veni sub formă de ser sau gel, care au o textură mai ușoară si sunt potrivite pentru rutina de dimineață sau pentru persoanele care dezvoltă milia. Cremele au o consistență mai crescuta si sunt potrivite pentru rutina de seară sau pentru persoanele cu conturul ochilor uscat sau piele matură.

Produsele pentru conturul ochilor care conțin ingrediente active sunt special concepute cu concentrații scăzute potrivite pentru zona sensibilă și subțire din jurul ochilor.

Targetul

Pentru hidratarea zonei poți să optezi pentru creme hidratante cu agenți umectanți si ingrediente care refac bariera hidro-lipidică precum ceramidele. În acest scop se poate folosi crema pentru față daca are doar ingrediente de hidratare, nu conține alcool, parfum sau alte ingrediente iritante și este safe pentru zona ochilor. Fiind o zonă mult mai sensibilă, predispusă la uscăciune și iritații, conturul ochilor necesită o hidratare constantă și eficientă.

Pentru liniile fine și riduri, ingredientele potrivite sunt retinolul, care crește producția de colagen și accelerează regenerarea celulară, precum și antioxidanții și peptidele.

Pentru cearcăne, se pot vedea rezultate (modeste, ca să fim realiști) prin folosirea produselor de ochi care conțin vitamina C, un antioxidant care reduce pigmentările. Poate să fie utilizat în cazul cearcănelor brun-maronii unde există un exces de melanină. Alte ingrediente eficiente sunt peptidele și niacinamida.

Pentru pungi, cafeina este un ingredient care poate aduce mici îmbunătățiri. Cafeina aplicată topic are propietăți vasoconstrictoare, reduce edemul și pungile și ameliorează aspectul întunecat al cearcănelor cauzat de vasele de sânge subcutanate. De asemenea cafeina are și propietăți antioxidante și antiaging. Pentru ameliorarea aspectului lor este indicat ca în timpul nopții să dormi cu fața în sus pe o pernă pentru a asigura un drenaj adecvat iar masajul local poate ameliora aspectul lor prin stimularea circulației sangvine.

SPF, SPF, SPF

Protecția solară este esențială pentru combaterea efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Expunerea la razele UV distruge colagenul și elastina, accelerează pierderea elasticității și îmbătrânirea cutanată și crește riscul anumitor afecțiuni cutanate. De asemenea ochelarii de soare cu protecție UV nu trebuie să-ți lipsească niciodată.

Informație, puțină educație, conștientizarea marketingului agresiv făra prea multe date la baza și o mai bună înțelegere a ingredientelor din skincare îți pot ușura viața și alegerile pe care le faci.

Tu ce ai încercat până acum?

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *