Abonează-te

Hello!

Cum poate un lucru atât de simplu să fie în același timp complicat? Ei bine, cam asta se întâmplă atunci când vorbim despre hidratare și când ne gândim la produsele pe care trebuie să le alegem. Ce trebuie să ai în minte atunci când îți alegi crema hidratantă sunt tipul pielii precum și ingredientele potrivite pentru tipul tău de ten.

Pielea grasă

Chiar daca ai tenul gras și consideri că nu ai nevoie de cremă hidratantă sau poate chiar te temi că pielea o aibă un aspect lucios accentuat, sunt aici să-ți spun că hidratarea este un must. Toate tipurile de ten au nevoie de hidratare.

Produsele de hidratare au scopul de a reface bariera cutanată, de a menține hidratarea la nivel cutanat și chiar de a regla producția de sebum. Aceasta ajută pielea să nu încerce să compenseze lipsa de hidratare prin producerea unei cantități mai mari de sebum.

Pentru pielea grasă se potrivesc produsele de hidratare non-comedogenice cu consistență scăzută sub formă de gel sau de loțiune. Acestea pătrund repede în piele, nu lasă un film la nivel cutanat și oferă hidratarea adecvată. Caută produse ce conțin agenți umectanți, care atrag apa în interiorul celulelor și mențin hidratarea. Printre aceștia se numără acidul hialuronic, glicerina și peptidele.

Pielea normală sau mixtă

Pielea normală sau mixtă are o gamă mult mai largă din care poate să aleagă. Aceasta poate să beneficieze de produse de hidratare cu consistență scăzută-medie care să conțină atât agenți umectanți cât și emolienți. Agenții emolienți păstrează hidratarea la nivel cutanat și fac pielea mai catifelată. Exemple de agenți emolienți sunt ceramidele, uleiul de jojoba și squalane.

Pielea uscată

Pielea uscată se caracterizează printr-o cantitate scăzută de uleiuri și lipide naturale găsite la nivel cutanat care duce la o bariera cutanată slăbită. În acest caz, folosirea cremei hidratante este esențială pentru refacerea nivelului de lipide, întărirea barierei cutanate și creșterea elasticității.

Pielea uscată trebuie să opteze pentru produse cu consistență crescută sub formă de creme sau unguente care conțin agenți emolienți și ocluzivi. Agenții ocluzivi formează o barieră la nivelul pielii prin care apa nu poate să treacă, menținând hidratarea la nivel cutanat. Aceștia sunt reprezentați de vaselină, dimethiconă și lanolină.

Pielea sensibilă

Pielea sensibilă trebuie tratată cu mai multă atenție și precauție, fiind mai predispusă să reacționeze la anumite ingrediente. În primul rând trebuie evitate produsele care conțin alcool, parfum și uleiuri esențiale. Produsele alese trebuie să aibă o listă de ingrediente cât mai scurtă și să conțină ingrediente calmante, hidratante și antiinflamatorii. Printre acestea se numără aloe vera, centella asiatica, alantoina, bisabolol și ceaiul verde. De asemenea este indicat să faci un patch test înainte de introducerea unui produs pentru a testa tolerabilitatea cutanată.

Poate să fie copleșitor dar o dată ce îți cunoști tipul pielii și ingredientele potrivite pentru aceasta, poți să limitezi aria de căutare și să ai o viziune mai clară asupra ceea ce cauți. Sper că aceste informații au fost de ajutor și au reușit să te aducă mai aproape de produsele potrivite pentru tine.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *