Hello!

 Cu siguranță ai auzit de existența peptidelor dar știi ce sunt și ce propietăți au? Printre beneficiile pe care le promit se numără rolul antiaging, capacitatea de hidratare și reparare cutanată, precum și păstrarea elasticității și fermității pielii.

 Ce sunt peptidele?

Peptidele sunt ingrediente de comunicare celulară, mai exact sunt ca un team leader care oferă taskuri acolo unde trebuie. Rolul acestora este de a oferi taskuri către piele pentru a rămâne fermă și rezistentă.

 Peptidele (polipeptide) se găsesc în mod natural la nivelul pielii și sunt formate din lanțuri de aminoacizi, elemente care formează proteinele din organism precum colagenul, elastina și keratina. Proteinele sunt cele care oferă pielii rezistență cutanată, fermitate și elasticitate.

Peptidele joacă un rol important în buna funcționare a organismului și se comportă ca un mesager biologic, care influențează mai multe procese.

 Rolurile peptidelor

Sunt privite ca ingrediente semnal, care în cazul fenomenului de aging semnalizează acest proces de degenerare la nivel cutanat și determină creșterea producției de colagen. Exista multe tipuri de peptide care acționează în mod diferit. Se consideră ca pot acționa prin stimularea producției de colagen, elastină și alte proteine precum și prin încetinirea procesului de degradare al colagenului, care apare pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Ajută la refacerea barierei cutanate, care trebuie menținută intactă pentru a putea proteja pielea împotriva factorilor externi și a razelor ultraviolete.

Se considera că au efect antiaging prin creșterea producției fibrelor de colagen și elastină, proteine care contribuie la fermitatea și elasticitatea cutanată și previn apariția ridurilor și liniilor fine.

Au rol antiinflamator și cresc capacitatea de reparare la nivel cutanat.

Sunt agenți umectanți, ceea ce înseamnă că atrag apa în interiorul celulelor și ajută pielea să-și mențină nivelul de hidratare.

Au o serie de beneficii și alături de alte ingrediente precum agenții oxidanți, de hidratare și fotoprotecție, îți pot oferi o rutină completă. Însă, trebuie luat în calcul că este nevoie de mai multe studii pentru a certifica aceste beneficii. Există multe tipuri de peptide, dintre care unele nu au efecte la nivel cutanat iar produsele sunt destul de costisitoare.

Deși este un ingredient promițător cu beneficii atrăgătoare, trebuie efectuate mai multe studii pentru a demonstra eficacitatea lor aka mai mult research pe rolul antiaging. Stay tuned!

În concluzie, oferă hidratare, îmbunătățesc textura pielii și bariera cutanată și ajută la repararea acesteia. Toate aceste lucruri te pot convinge să încerci și să vezi ce poate să facă un produs cu peptide pentru pielea ta.

Love your skiN!

[1]Bulletin of Experimental Biology and Medicine, May 2016, edition 1, pages 175-178

[2]ChemMedChem, August 2016, edition 16, pages 1850-1855

[3]Dermato Endocrinology, July 2012, edition 3, pages 308-319

Referințe

Referințe
1 Bulletin of Experimental Biology and Medicine, May 2016, edition 1, pages 175-178
2 ChemMedChem, August 2016, edition 16, pages 1850-1855
3 Dermato Endocrinology, July 2012, edition 3, pages 308-319

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *