Abonează-te

Acneea, aka leziunile de tip inflamator (coșurile care ne dau bătăi de cap) și leziunile de tip retențional (enervantele puncte negre și albe) este o afecțiune cutanată cu care majoritatea cred că am făcut cunoștință la un moment dat.

Cauzele acneei includ producția crescută de sebum care este mediată de hormonii androgeni, ocluzia de la nivelul porilor care determină formarea leziunilor de acnee, producția bacteriană crescută precum și inflamația.

Ingrediente

Retinoizii – cresc regenerarea celulară, acționează asupra leziunilor, hiperpigmentărilor și cicatricilor postacnee

Acidul azelaic – tratează leziunile de acnee și hiperpigmentările postinflamatorii

Peroxidul de benzoil – are propietăți antibacteriene și nu formează rezistență

Acidul salicilic – scade producția de sebum și curăță porii

Niacinamida – este mai mult un ingredient suport, care de asemenea poate să scadă producția de sebum și se combină bine cu produsele cu retinoizi

Vitamina C – nu are nici un efect pe leziunile de acnee, în schimb poate să fie folosită pentru tratarea hiperpigmentărilor postinflamatorii post acnee și ajută la uniformizarea tenului

Trebuie evitate produsele astringente, cu alcool și parfum care au potențial iritant crescut precum și ingredientele cu potențial comedogenic crescut.

În ceea ce privește alimentația, trebuie eliminat zaharul, băuturile cu conținut ridicat de zahăr, carbohidrații si laptele dulce.

Este important să nu tratezi doar leziunile active ci să ajuți și la prevenția apariției de leziuni noi.

Consecvența este la fel de importantă, produsele trebuie folosite regulat pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a putea vedea rezultate.

Pentru cazuri mai severe de acnee, trebuie folosite tratamente orale precum antibiotice sau retinozi. Acestea trebuie inițiate și efectuate sub supravegherea unui medic dermatolog.

În concluzie, acestea sunt principalele ingrediente topice folosite în tratatea acneei cu rezultate bune în ameliorarea leziunilor și în prevenție. Pe lângă acestea, alimentația, stilul de viață și rutina de îngrijire dețin un rol semnificativ în tratarea acneei.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *