Abonează-te

   Hello!

  Ai identificat ce ai vrea să îmbunătățești la aspectul pielii tale dar nu știi ce ingredient este potrivit și cât mai eficient? Don’t worry, sunt aici să te ghidez și să-ți ofer câteva informații despre ingredientul pe care poți să-l incluzi în rutina de skincare, în funcție de ce vrei să tratezi.

   Este esențial să folosești produse care conțin ingrediente active potrivite, care au scopul să țintească anumite probleme și să ofere schimbări vizibile la nivelul pielii. Printre aceste probleme se pot număra leziunile de acnee, liniile fine și ridurile sau hiperpigmentările. 

 Pentru riduri și liniile fine poți să folosești gold-standardul în anti aging și anume retinoizii. Aceștia sunt derivați de vitamina A și au rolul de stimula producția de colagen, îmbunătațesc textura și aspectul pielii și au capacitatea de a reduce pigmentările.

Alt ingredient care în anumite concentrații poate să amelioreze aspectul liniilor fine este acidul glicolic. Acesta este un alfa-hidroxi acid care are rol exfoliant și care de asemenea poate să crească sinteza de colagen.

Pentru pielea uscată sau deshidratată combină un agent umectant cum este acidul hialuronic cu un agent emolient. Acidul hialuronic este un umectant care are capacitatea de a trage apa în interiorul pielii (pull water in). Pentru cel mai bun efect trebuie combinat cu un agent emolient care previne pierderea de apă transepidermică și menține hidratarea la nivel cutanat. Exemple de emolienți sunt ceramidele, squalane, untul de shea și uleiul de jojoba.

Pentru excesul de sebum, pori dilatați și leziuni retenționale (aka puncte negre) candidatul ideal este acidul salicilic. Acesta este un acid exfoliant care face parte din grupul beta-hidroxi acizi, are efect comedolitic, reglează producția de sebum și reduce leziunile retenționale.

Leziunile de acnee pot fi tratate cu ajutorul retinoizilor, care pe lângă efectul anti aging pot fi eficienți și în tratarea acneei. Aceștia au efect antiinflamator, favorizează reînnoirea celulară și ajută la reducerea secreției de sebum. Din această grupă, adapalene este un retinoid sintetic care are efecte semnificative pe leziunile de acnee precum și pe hiperpigmentările postlezionale și are un potențial de iritație mai scăzut față de alți retinoizi.

Un alt ingredient folosit în tratarea acneei este peroxidul de benzoil, un agent antibacterian care acționează pe leziunile inflamatorii și retenționale și ajută la prevenirea apariției altor leziuni noi. Acesta poate uneori să fie destul de greu de tolerat și să producă iritație pe zona tratată.

Dacă scopul tău este să tratezi hiperpigmentările atunci vitamina C poate să fie aliatul tau. Vitamina C sau acidul ascorbic este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, stimulează producția de colagen și reduce hiperpigmentările.

De asemenea, acidul azelaic este foarte eficient în tratarea hiperpigmentărilor precum și în tratarea leziunilor inflamatorii din acnee și rozacee și este safe în sarcină si alăptare.

 Închei acest articol cu un ingredient super friendly , care are o paletă largă de efecte benefice… niacinamida. Pe lângă efectul antipigmentar, aceasta controlează producția de sebum, are acțiune antiinflamatoare și întărește bariera cutanată. Suuper friendly!

 Astfel, în funcție de problema cu care te confrunți, poți să-ți adaptezi regimul de skincare. Acesta trebuie sa includă ingrediente potrivite și eficiente, care acționează pe ceea ce vrei sa îmbunătățești. Give it a try!

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *