Abonează-te

Sunt multe motive pentru care poți să ai pielea uscată. Printre acestea se numără temperaturile scăzute odată cu schimbarea anotimpului, temperaturile crescute din locuințe, dezechilibrele hormonale, predispoziția genetică sau o dietă mai dezechilibrată.

Mai jos o să enumăr câteva dintre motivele care determină sau agravează deshidratarea cutanată.

  • Spălatul în exces îndepărtează filmul hidrolipidic care determină afectarea barierei cutanate ducând la deshidratare. Micile schimbări fac diferența, schimbă gelul de spălare cu un produs mai blând și nu uita să aplici crema hidratantă.
  • Apa fierbinte folosită la duș usucă pielea prin afectarea barierei cutanate protective care poate produce roșeață și iritație ducând la pierdere de apă transepidermică semnificativă. Încearcă să faci dușuri scurte cu apă călie și nu uita de crema hidratantă aplicată imediat dupa duș.
  • Exfolierea regulată și controlată este un pas important în rutina de skincare. Dacă nu este efectuată, celulele moarte se acumulează și acționează ca un scut, încetinind și chiar blocând acțiunea hidratantă oferită de produsele pe care le folosești. Exfoliază pielea 1-2/săptămână pentru a ajuta ingredientele hidratante să pătrundă și să-ți ofere luminozitate.
  • Parfumul sau uleiurile esențiale din produsele cosmetice pot irita pielea și chiar pot cauza reacții alergice. Alege să folosești produse care nu conțin aceste ingrediente.
  • Anumite afecțiuni cutanate fac pielea mai predispusă la uscăciune. Printre acestea se numără dermatita atopică, psoriazisul, eczemele cronice sau alte boli autoimune. De asemenea, anumite afecțiuni endocrine pot determina dezechilibre hormonale care cauzează deshidratare cutanată.
  • Produsele antiacnee pot cauza iritație cât și deshidratare prin acțiunea de reglare a secreției de sebum. Ingredientele care pot cauza aceste lucuri sunt în special acidul salicilic care scade producția de sebum și usucă pielea precum și retinoizii care determină creșterea regenerării celulare și pot cauza exfoliere și deshidratare. Important este să introduci aceste produse lent în rutina ta pentru a dezvolta toleranță și întotdeauna produsele complementare trebuie să fie hidratante si blande.
  • Expunerea la soare duce la deshidratare prin acțiunea razelor UV la nivelulul dermului si epidermului. Folosește cremă de protecție solară SPF 50+ pe toata durata anului pentru a te proteja de efectele negative.
  • Odată cu înaintarea în vârstă, pierderile transepidermice de apă sunt mult mai crescute iar nivelul scăzut de estrogen duce la deshidratare și la deteriorarea fibrelor de colagen. Asigură-te că folosești produse hidratante care să refacă bariera cutanată iar mesele să conțină alimente bogate în acizi grași și omega.

Love your skiN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *