Abonează-te

Ce sunt vergeturile, de ce apar și mai ales de ce aleg să te terorizeze ? Sunt întrebări și neclarități care apar frecvent dar cea mai importantă este cum poți să scapi de ele ?

Trebuie să știi că vergeturile afectează peste 90 % dintre femei și fiecare dintre noi posedă așa ceva sau o să dezvolte în viitor. De aceea, abordarea trebuie să fie una mult mai relaxată și chiar de acceptare. Pentru că, din păcate, nu există un tratament eficient pentru prevenția sau tratarea vergeturilor.

Vergeturile apar atunci când este o ruptură nivelul fibrelor de elastină de la nivelul dermului, în special în perioadele de creștere și în sarcină. Acestea apar pe zona coapselor, feselor, zona sânilor precum și cea abdominală. Vergeturile precum și celulita sunt mult mai predominante în rândul persoanelor de sex feminin. Yay,ce plăcere.

Există vergeturile noi care au o culoare violacee sau roșie și cele vechi care sunt dechise la culoare. În formarea lor, un rol cu siguranță îl are factorul genetic, deși încă nu a fost demonstrat, însă studiile sunt în desfășurare.

Cum se pot preveni și trata vergeturile

Hidratarea pielii este importantă pentru menținerea elasticității la nivel cutanat. Produsele care conțin alfa hidroxi acizi sau retinoizi duc la creșterea reînnoirii celulare și pot ajuta într-o mică măsură la ameliorarea aspectului vergeturilor.

De asemenea tratamentele cu laser, microneedling sau radiofrecvență pot ajuta la scăderea laxității și tonifiere cutanată, necesitand mai multe sedințe spațiate.

Însă trebuie să știi că acestea pot ajuta într-o mică măsură iar toate cremele și uleiurile disponibile pe piață care promit rezultate sunt doar o strategie de marketing.

Cel mai important este să ai așteptări realiste și o înțelegere mai bună asupra cauzelor și modului de apariție. Dacă înțelegi mai bine cum apar, ai o viziune mai corectă asupra limitărilor în ceea ce privește tratamentul precum și a marketingului agresiv al unor produse care nu pot oferi ceea ce promit.

Folosirea produselor și tratamentelor minim-invazive care pot ameliora aspectul vergeturilor împreună cu un mindset și o gândire pozitivă asupra corpului tău sunt elemente cheie în abordarea acestor aspecte cu care toată lumea se confruntă.

Love your skiN and your stretch marks!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *