Abonează-te

Ce înseamnă “strawberry legs”? Această condiție cutanata este foarte des întâlnită și se manifestă prin apariția unor pete mai întunecate la nivelul picioarelor, în special după epilat. Denumirea face asocierea cu semințele de pe suprafața căpșunilor. Cute.

Clinic apare sub forma unor hiperpigmentări pe zona foliculului pilos, când există o acumulare de celule moarte, sebum și impurități la nivelul porilor care devin mai măriți și mai vizibili. Acestea sunt asimptomatice și nu reprezintă un pericol.

Există și afecțiuni cutanate care pot duce la acest aspect, cum este foliculita. Foliculita reprezintă o infecție la nivelul foliculului pilos care poate duce la apariția de leziuni inflamatorii și leziuni pustuloase, eritem și senzatie de disconfort.

O altă afecțiune este keratoza pilară care apare pe zone precum zona brațelor, coapselor sau fese. Aceasta reprezintă o acumulare de keratină la nivelul porilor și oferă pielii un aspect rugos, asemănator “pielii de găină”. Mai multe informații găsești in postul “Ce este keratoza pilară “.

Cum se poate trata?

Cele mai importante lucruri sunt exfolierea și hidratarea. Exfolierea regulată care poate să fie mecanică – cu ajutorul scruburilor sau chimică – produse care conțin acizi chimici exfolianți.

Dacă alegi varianta mecanică, este important să folosești un produs de exfoliere cât mai blând, care să nu irite sau să afecteze pielea.

Varianta cea mai bună si eficientă este alegerea unui produs care conține acizi chimici exfolianți, precum alfa hidroxi acizi – acid glicolic sau acid lactic sau beta hidroxi acizi – acid salicilic. Aceștia exfoliază blând pielea, rupând legăturile dintre celule și controlând excesul de sebum. Rezultatul este o piele mai suplă, mai moale și mai luminoasă. Acesta este un subiect dezbătut mai pe larg în articolele “Întrebări despre exfoliere” sau “Ce este exfolierea chimică”.

Al doilea pas este hidratarea, care ajută la refacerea barierei cutanate și la păstrarea unui echilibru. So, exfolierea regulata împreună cu hidratarea zilnică este soluția ideală pentru tratarea acestei condiții cutanate.

Pentru prevenție, trebuie reconsiderat tipul de epilare. Este indicat să se opteze pentru o metodă de tip ipl (lumină intens pulsată) care atacă rădăcina firului de păr și reduce apariția episoadelor de foliculită sau inflamare la nivelul foliculului pilos.

Acești pași pot avea rezultate impresionante dacă le aplici în rutina de îngrijire și te ajută atât să tratezi cât și să previi aspectul de “strawberry legs”.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *