Hello!

Dacă vorbim despre sănătatea pielii nu avem cum să nu aducem în discuție… ceramidele. Probabil că ai auzit de ele până acum dar nu știi exact ce sunt și ce pot face pentru pielea ta. Raspunsul este că pot face multe lucruri benefice și reprezintă un ingredient de bază care îți poate oferi o piele sănătoasă și protejată.

Ceramidele sunt lipide identice celor pe care le avem în mod natural la nivel cutanat, care au rol de a proteja și de a păstra hidratarea la nivelul pielii. Se găsesc la nivelul epidermului și alături de colesterol și acizii grași formează o barieră protectoare care menține hidratarea la nivel cutanat și previne pierderea de apă transepidermică. Trebuie să te gândești la ceramide ca la substanța care ține celulele alăturate (cum este cimentul pentru cărămizile unei clădiri). Acestea ajută la refacerea și menținerea unei bariere cutanate intacte, ajutând astfel la hidratarea pielii și la protejarea acesteia de factorii externi.

Pielea noastră produce în mod natural ceramide, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă nivelul acestora scade. De asemenea, acestea scad în cazul pielii foarte uscate sau afectate de anumite afecțiuni precum eczemă sau dermatită, precum și din cauza folosirii produselor de spălare agresive și a exfolierii în exces.

Cum iți dai seama când ai bariera cutanată afectată?

Semnele care îți arată că pielea este afectată și astfel bariera de protecție este slăbită sunt: piele deshidratată, accentuarea și apariția liniilor fine în special în zonele cu pielea mai subțire, scuame fine/descuamare, iritație și senzație de disconfort precum mâncărime sau usturime. So, nu degeaba trebuie să-ți cunoști pielea și sa fii atent la semnele prin care încearcă să-ți arate că ceva trebuie schimbat în rutina de îngrijire.

Rolurile ceramidelor

Poți să vezi ceramidele ca pe prietenul funny și deschis al grupului care ține grupul unit. Exact asta fac și ceramidele, mențin legătura strânsă și refac bariera cutanată astfel încât pielea să fie protejată de factorii din exterior.

Prin păstrarea unei bariere cutanate sănătoase, ajută la menținerea hidratării și previn pierderea de apă transepidermică. Sunt indicate în tratarea pielii inflamate și afectate de eczemă sau alte afecțiuni inflamatorii prin refacerea epidermului și refacerea nivelului de lipide.

Ajută la îmbunătațirea aspectului pielii prin creșterea nivelului de hidratare, fiind un ingredient adjuvant de nelipsit în tratamentul antiaging, alături de ingredientele active.

Astfel, produsele cosmetice care conțin ceramide înlocuiesc și refac nivelul de lipide din epiderm care scade din cauza procesului natural de îmbătrânire și din cauza factorilor externi agresivi (raze ultraviolete, vânt, frig, agenți de poluare, produse de spălare agresive).

În concluzie, ceramidele sunt ingredientul minune pentru hidratare și pentru o bariera cutanată protejată și o piele sănătoasă. Așa că nu uita să cauți în produsele pe care le folosești acest golden star.

Tu știai cât de benefice sunt ceramidele?

Love your skiN!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *