Hello!

Fericire celor care au răbdare, pentru că știu că nu este una dintre calitățile pe care le posed. Daca și tu ești ca mine, știi la ce mă refer. Însă lucrurile se schimbă puțin atunci când ne gândim la skincare, un domeniu vast presărat cu elemente de anatomie și chimie. Astfel, trebuie să ne înarmăm cu răbdare până când putem vedea rezultate. Întrebarea este: cât trebuie să așteptăm?

Ingredientele active sunt acele produse care determină schimbări la nivel cutanat și țintesc anumite probleme. Cu toate acestea, fiecare dintre ele au moduri de acțiune diferite, concentrații și potențe diferite iar pielea are ciclul său de regenerare celulară. Aceste lucruri alături de alți factori contribuie la momentul până când o să vezi rezultatele mult dorite.

Timpul estimativ până când fiecare ingredient activ începe să-și facă magia.

Alfa-hidroxi acizi

Alfa hidroxi acizii sunt acizi chimici exfolianți care pot îmbunătăți textura pielii și oferă luminozitate într-un timp foarte scurt. Însă, dacă targetul tău este să diminuezi hiperpigmentările, poți să te aștepți la rezultate între una și două luni. Pentru stimularea producției de colagen și diminuarea liniilor fine rezultatele pot apărea după 3-6 luni.

Beta-hidroxi acizi

Acidul salicilic este reprezentantul acestei clase, care acționează asupra excesului de sebum și asupra leziunilor retenționale de acnee. Poți să te aștepți la rezultate în câteva săptămâni.

Acidul hialuronic

Acest ingredient este un umectant care aduce și reface hidratarea pielii aka bff-ul tenului deshidratat. Acidul hialuronic poate să restaureze hidratarea la nivel cutanat alaturi de un agent emolient în decurs de o oră și poate să ofere efectul de plumping imediat după aplicare.

Vitamina C

Este un antioxidant care poate să-ți ofere un ten luminos și uniform în decursul primei luni de la începerea utilizării. De menționat că vitamina C este un ingredient instabil, de aceea este importantă calitatea produsului folosit, modul de fabricație precum și modul de păstrare. Pentru tratarea hiperpigmentărilor este nevoie de câteva luni pentru a vedea rezultate.

Retinoizii (vitamina A)

Gold-standard în anti-aging, retinoizii pot îmbunătăți textura pielii, stimulează producția de colagen și acționează pe liniile fine și riduri. În cazul retinoizilor este mai complicat, deoarece aceștia se găsesc sub mai multe forme și derivate. Cele cu prescripție sunt mai potente dar au mai multe efecte adverse iar cele fără prescripție printre care se număra retinolul, sunt mai puțin potente dar au un efect iritant mai scăzut. Poți să te aștepți la rezultate de la retinol cu o aplicare controlată și regulată în decursul a 3 până la 6 luni.

Intervalele diferă atunci când vrei să vezi rezultate de la ingredientele pe care le folosești. Este important să nu uiți că sunt și alți factori care influențează efectele pe care vrei să le vezi. Modul de aplicare, tipul de produs, concentrația ingredientului activ, tipul de ten, stilul de viață și nu în ultimul rând protecția solară sunt foarte importante.

Îți doresc să ai puțin mai multă rabdare, așteptări realiste și să ajungi să privești rutina de skincare ca pe o parte importantă din stilul tău de viață.

Love your skiN!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *