Abonează-te

Hello!

    Conturul ochilor este o zonă sensibilă, delicată, pretențioasă și care cere foarte multă atenție. Într-un cuvânt, este foarte needy. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire față de alte zone, 1/2 mm vs. 2-3 mm și nu are multe glande sebacee. Aceasta produce mai puțin colagen și elastină față de restul pielii și este mult mai predispusă la uscăciune. De aceea, în această zonă apar primele linii fine și riduri.

Deoarece este atât de subțire, pielea din jurul ochilor este ușor transparentă, ceea ce determină un aspect mult mai vizibil al vaselor de sange și astfel un aspect mai întunecat.

 Cele mai comune probleme care apar în această zonă sunt: cearcănele, pungile, liniile fine și ridurile.

Cearcănele au mai multe cauze, printre care se numără factorii genetici, lipsa somnului, expunerea neprotejată la soare, iritațiile, alergiile și stresul. Culoarea albastru-movulie este produsă de capilarele vizibile iar intensitatea culorii este dată de circulația subcutanată. Dacă au o culoarea brun-maronie, atunci sunt cauzate de un exces de pigment melanic și acestea de cele mai multe ori au cauză genetică.

Pungile sunt cauzate de dezechilibre interne, alimentație și dietă, deshidratare cutanată, poziția în care dormi sau factori genetici. Trebuie să acorzi mai multă atenție dietei care nu trebuie să conțină alimente cu concentrații crescute de sodiu (sărate), alimente procesate precum și un consum crescut de alcool. Acestea determină retenție de apă și produc un aspect accentuat al pungilor de sub ochi.

Liniile fine si ridurile își fac primele apariția în zona conturului ochilor din cauza pielii subțiri, nivelului scăzut de colagen și elastină, predispoziției către uscăciune, expresiilor faciale și expunerii la razele UV.

Produsele pentru îngrijirea ochilor ajută la hidratarea pielii, la prevenirea pierderii elasticității și anumite ingrediente pot îmbunătăți aspectul cearcănelor și pungilor dar într-o mică măsură. Nu vreau să te dezamăgesc dar nu trebuie să ai așteptări prea mari și trebuie să fii realistă atunci când vine vorba de rezultate.

Produsele destinate pentru conturul ochilor care conțin ingrediente active sunt special formulate cu concentrații mai scăzute pentru a fi tolerate de pielea subțire și fragilă din această zonă. Ingredientele pe care poți să le gasești sunt agenți umectanți pentru hidratare, retinolul pentru ridurile și liniile fine din jurul ochilor, niacinamida și vitamina C pentru cearcăne și cafeina pentru reducerea pungilor de sub ochi.

Alimentația echilibrată, somnul odihnitor de minim 7 ore, protecția solara și un stil de viață sănătos sunt factori cheie pentru o piele sănătoasă. Aceste lucruri împreună cu alegerea unui produs care conține ingrediente active ce țintesc problema pe care vrei s-o îmbunătățești, poate să-ți ofere rezultate vizibile dar realiste.

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *