Abonează-te

Hello!

Te întrebai ce nu trebuie să îți lipsească din rutina de îngrijire, spoiler alert– crema hidratantă. Orice tip de ten ai avea, hidratarea reprezintă un pas esențial peste care nu trebuie să dai skip.

Ce să folosești pentru hidratare și care sunt produsele potrivite pentru tenul tău sunt probabil alte întrebari la care poate încă nu ai găsit răspuns.

Dar mai întai hai să vorbim despre ingredientele găsite în aceste produse de hidratare și de rolul lor. Există trei tipuri de agenți de hidratare: umectanți, emolienți si ocluzivi.

Ce face fiecare și cum îi recunoaștem?

Agenții umectanți (pull water in) sunt cei care atrag apa în interiorul celulelor și ajută la absorbția mai eficientă a celorlate produse de îngrijre. Hidratează, redau suplețea pielii, într-un cuvânt o fac mai plumped și mai bouncy. Printre acești agenți se numără glicerina, acidul hialuronic, acidul lactic, propylene glycolul și peptidele. Aceștia rețin apa și ajută pielea să-și mențină gradul de hidratare.

Agenții emolienți (lock water in) păstrează hidratarea în interiorul pielii, prevenind pierderea de apă transepidermică. Aceștia fac pielea mai moale și mai catifelată, calmează iritațiile și oferă textură produselor. Printre aceștia se regăsesc: squalane, ceramide, untul de shea, uleiul de jojoba , uleiul de migdale (și mulți alții).

Agenții ocluzivi formează o barieră la nivelul pielii prin care apa nu poate să treacă, menținand astfel hidratarea la nivel cutanat. Printre aceștia se numără vaselina, dimeticona și lanolina.

Produsele de hidratare se găsesc sub mai multe forme, sub formă de gel, loțiuni, creme și unguente. Produsele hidratante sub formă de gel sunt cele care au o consistență scazută, pătrund repede in piele și nu lasă un film la nivel cutanat .

Cele sub formă de loțiune au o consistența puțin mai crescută fața de geluri, dar mai scazută față de creme. Cremele au o consistență mai crescută, pătrund mai greu la nivel cutanat și au putere de hidratare mai mare.

Unguentele au consistența cea mai crescută, sunt considerate ocluzive, împiedicand pierderea de apă transepidermică prin efectul de barieră.

Ce produse să folosești în funcție de tipul de ten și de nevoile lui ?

Don’t forget! Toate tipurile de ten au nevoie de hidratare.

Pentru pielea grasă cu tendință acneică se potrivesc produsele de hidratare sub formă de gel sau loțiune, cu consistență mai scăzută, non comedogenice, care să conțină acid hialuronic și niacinamidă. Crema de hidratare reglează producția de sebum, împiedicând astfel producția în exces apărută în urma încercării de a compensa lipsa de hidratare.

Pielea normală sau mixtă poate să beneficieze de produse de hidratare cu consistență scăzută-medie care să conțină agenți umectanți și emolienți.

În cazul pielii sensibile, un tip de piele care reacționează ușor la stimuli externi și la agenți iritanți, trebuie evitate produsele care conțin alcool, parfum si uleiuri esențiale. În schimb trebuie să aibă în compoziție ingrediente hidratante și antiinflamatorii (soothing).

Persoanele cu pielea uscată trebuie să opteze pentru produse de hidratare cu consistență crescută sub formă de creme sau unguente care conțin acid hialuronic, ceramide, glicerină, uree sau dimeticonă.

Hidratarea tenului este un pas esențial pentru toate tipurile de ten care ne ajută să păstrăm bariera cutanată intactă și să obținem o piele sănatoasă și glowy. În concluzie, această etapă este una dintre cele mai importante din rutina de skincare,so.. pentru o piele strălucitoare și happy nu uita de hidratare.

Tu ce produse de hidratare folosești?

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *