Abonează-te

Hello!

Rutina de seara trebuie să fie un moment de relaxare, un moment de introspecție care să reușească să te introducă în zen mood. Așa că te invit să învațăm împreună cum să construm o rutină de skincare PM care să ne îngrijească atât pielea cât și sufletul.

Rutina de seară are câteva puncte comune cu cea de dimineață, precum și câteva diferențe. Dacă rutina de dimineață are ca scop protecția tenului de factorii externi, rolul rutinei de seară este să refacă pielea și să restabilească nivelul de hidratare.

Ca prim pas înainte de curățarea feței o să fie demachierea, care trebuie facută chiar dacă nu obișnuiești să te machiezi (hello, cremă de fotoprotecție). Poți să optezi pentru apă micelară sau pentru un ulei de demachiere urmat apoi de un produs de curățare sub formă de cremă sau de gel. Primul pas de curățare are scopul de a îndepărta eficient machiajul și sebumul acumulate pe parcursul zilei iar al doilea pas constă în utilizarea unui produs water-based care să curețe tenul în profunzime.

Spre deosebire de rutina de dimineață, în cea de seară poți să incluzi ingrediente active care sunt fotosensibilizante.

Ingredientele active care pot fi încorporate in rutina de seară sunt acizii chimici exfolianți aka alfa-hidroxi acizi și beta-hidroxi acizi. Prin efectul exfoliant aceștia îmbunătățesc textura și calitatea pielii și îi conferă tenului un aspect luminos și glowy.

Acizii chimici exfolianți sensibilizează tenul la razele ultraviolete, de aceea nu trebuie să uiți a doua zi de crema de fotoprotecție. Don’t skip it! Exfolianții pot veni sub diverse forme, cele mai comune fiind loțiunile tonice și serurile care se aplică după curățarea feței, fiind urmate apoi de crema hidratantă și you are good to go. Aceștia pot fi folosiți de 2-3 ori pe săptămână în funcție de tipul de ten, tolerabilitate și produsul folosit.

Un alt ingredient despre care cu siguranță ai auzit este retinoidul aka gold standard în antiaging. Retinoizii îmbunătațesc textura tenului, ajută la creșterea ratei de reînnoire celulară și au efect antiaging prin stimularea producției de colagen.

În cazul în care optezi pentru retinoizi (nu se foloseasc în aceeași rutină cu exfolianții chimici si de asemenea nu se folosesc in sarcina si alaptare), aceștia pot veni sub formă de ser, booster sau cremă. Dacă nu ai mai folosit produse cu retinoizi este esențial să începi cu un număr scăzut de aplicări, o concentrație scăzută iar produsul să fie aplicat după crema hidratantă. Scopul este obținerea unui efect de buffer pentru a diminua din potența retinoidului și pentru a crește tolerabilitatea cutanată. Again, dimineața nu uita de crema de fotoprotecție.

Hidratarea este esențială, așa că nu trebuie să dăm skip niciodată, mai ales în rutina PM când scopul nostru principal este să refacem bariera cutanată. Dacă dimineața este mai bine să folosești creme hidratante cu textură mai lejeră care să pătrundă repede în piele, seara poți să optezi pentru creme hidratante cu consistență mai crescută, care să ofere mai multă hidratare pe parcursul nopții.

În principiu, pașii rămân asemănatori cu rutina de dimineață, și anume: curățare – ingredient activ (ai mai multe opțiuni incluzând acizii chimici exfolianți sau retinoizii) – hidratare.

Cu siguranță sunt mai mulți pași care pot fi introduși, însă asta depinde de nevoile și de preferințele tale. Pentru cei la început de drum, care își doresc o rutină simplă și eficientă aceștia sunt pașii de baza, esențiali pentru a obține o piele luminoasă și sănătoasă. Sfatul meu este să te ghidezi dupa ce îți spune pielea și să păstrezi o rutina cât mai simplă și potrivită pentru nevoile tale.

Cum arată rutina ta de seară?

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *