Abonează-te

Hello!

Primul pas în rutina de îngrijire este curățarea tenului. Aceasta trebuie să fie eficientă și să reușească să pregăteasca pielea pentru produsele de skincare. Este un pas important peste care nu trebuie să sari niciodată (promise me), o curățare deficitară putând să ducă la apariția acneei, iritației și inflamației.

Curățarea este un pas esențial pentru o piele sănătoasă, însă de cele mai multe ori poate să deshidrateze tenul în exces. De aceea este important să alegi produse de curățare blânde care mențin (pe cât posibil) bariera cutanată. În ceea ce privește produsele de curățare, sunt doi factori importanți: surfactanții (care îndepărtează excesul de sebum și murdăria) și nivelul ph-ului (care arată cât este de acid sau alcalin).

Te întrebi ce este surfactantul? Ei bine, poți să-l vizualizezi sub forma unui ac cu gămalie, unde gămalia este molecula atrasă de apa și coada este atrasă de ulei putând să îndepărteze murdăria, excesul de sebum și machiajul de la nivelul pielii.

Caută produse care conțin surfactanți naturali, au ph mai scăzut și mai apropiat de ph-ul cutanat (4,5-5,5) și conțin ingrediente de hidratare și calmare pentru a proteja bariera cutanată.

Dar ce să folosești și ce ți se potrivește? Sunt întrebări care iau naștere în mintea ta, mai ales când sunt atâtea variante la îndemână.

Există mai multe tipuri de produse de curățare, printre care se numără apa micelară, produsele de curățare lichidă și uleiurile de curățare.

Fie că obișnuiești să te machiezi sau folosești doar crema de fotoprotecție,curățarea tenului trebuie să cuprindă două etape. Primul pas trebuie să includă produse capabile să îndepărteze eficient machiajul, crema de fotoprotecție și sebumul, urmat apoi de al doilea pas reprezentat de un produs water-based pentru curățarea tenului.

Apa micelară este o metodă eficienta de îndepărtare a machiajului, dar este doar un prim pas de curățare și necesită clătire deoarece surfactanții pot fi iritanți. Poate să fie încorporată în rutina de îngrijire de seară ca prim pas de curățare a tenului urmat apoi de un produs de curățare lichid.

Produsele de curățare lichidă pot fi sub formă de gel, spumă sau cremă. Cele sub formă de gel au o textură clară, consistență mai scazută și sunt potrivite pentru o curățare profundă. Produsele sub formă de cremă au o consistență mai crescută, sunt mai hidratante și blânde cu pielea.

Ultimul pe listă este uleiul sau balsamul de curățare, a cărui popularitate a crescut în ultimul timp, făcând parte din celebrul double-cleansing. Acesta este primul pas din proces, menit să îndepărteze machiajul, sebumul și toată murdaria acumulată pe parcursul zilei. După ce este aplicat și masat pe tot tenul pentru a îndepărta machiajul sau crema de fotoprotecție, se adauga apă și devine o emulsie de consistență lăptoasă care este apoi îndepărtată cu apă.

Sunt argumente pro și contra pentru acest tip de produs – pro: curăță și îndepărtează machiajul eficient (inclusiv machiajul waterproof) și nu usucă pielea – contra: este comedogenic și este foarte importantă îndepărtarea lui completă prin al doilea pas de curățare.

Curățarea tenului cu siguranță este un pas important si esențial in rutina ta de ingrijire. Sunt foarte multe variante, important este să-ți cunoști pielea și să folosești produse blânde cu tenul tău. Ascultă-i nevoile și o dată ce ai găsit schema potrivită o să observi schimbarea și pielea ta îți va mulțumi.

Tu ce produse de curățare folosești?

Love your skiN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *