Abonează-te

Hello!

Cine nu își dorește o piele bouncy, plumped, glowy, dewy și alte adjective care sugerează același lucru: hidratare și iar hidratare. Știu că îți dorești (obviously) și dacă nu ai folosit până acum ingredientul number one în materie de hidratare, eu zic că este momentul să începi.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o moleculă alcătuită din zaharuri (polizaharidă) care se găsește în mod natural în țesutul conjunctiv și în piele. Este una dintre principalele componente ale matricei extracelulare (aka ce se gasește printre celule) și are rol în menținerea hidratării la nivelul țesuturilor.

Din păcate, pe masură ce înaintăm în vârstă producția naturală de acid hialuronic din țesturi începe să scadă. Majoritatatea acidului hialuronic de la nivel cutanat se găsește în derm (un strat mai profund de la nivelul pielii) aprox 0,5 mg/kg și o cantitate mai mică se găsește în epiderm (stratul superficial de la nivelul pielii) aprox 0,1 mg/kg.

Acidul hialuronic este o molecula mare (huge) și are un grad de penetrabilitate scăzut. Aplicat la nivel cutanat nu are posibilitatea de a penetra pielea în profunzime deoarece are greutate moleculara mare și rămâne la suprafața pielii oferind hidratare și formând o barieră protectoare. De asemenea poate să ajute la creșterea penetrării produselor active water-soluble.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic ?

Principalul rol este acela de hidratare prin capacitatea de a reține apa la nivel cutanat. Acidul hialuronic face parte din categoria umectanților, având capacitatea de a reține de 1000 de ori greutatea sa în apă (se comportă ca un burete), trăgând apa în interiorul pielii pentru a o menține hidratată și suplă. De asemenea, poate să crească rezistența și elasticitatea cutanată.

Are un efect antioxidant, protejează împotriva radicalilor liberi și are un rol important în procesul de regenerare și refacere cutanată. Într-un cuvânt este super goodie.

Cum am spus și mai devreme, acidul hialuronic se găsește în organism iar producția lui scade pe masură ce înaintăm în vârstă, de aceea este esențial să folosim produse care să refacă aportul. Acesta se găsește în creme și seruri precum și în fiole, unde concentrația de ingredient este mai crescută. De asemenea există și acidul hialuronic injectabil care are ca scop umplerea ridurilor și remodelarea anumitor părți ale feței.

Acidul hialuronic poate să fie un adevarat aliat în procesul de hidratare, regenerare și în obținerea unui aspect sănătos al pielii. Poate să fie încorporat cu ușurință în orice rutină de skincare, se înțelege de minune cu alte ingrediente și este tolerat de toate tipurile de ten. Astfel, ai o mulțime de motive să introduci acidul hialuronic în rutina ta de ingrijire și să te convingi singură de beneficiile pe care le are.

Tu l-ai încercat până acum?

Love your skiN!

[1]Dermato-endocrinology, Jul 1, 2012, Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging

[2]Journal of drugs in dermatology : JDD., 2011 Sep;10(9):990-1000., Efficacy of cream-based novel formulations of hyaluronic acid of different molecular weights in anti-wrinkle treatment

Referințe

Referințe
1 Dermato-endocrinology, Jul 1, 2012, Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging
2 Journal of drugs in dermatology : JDD., 2011 Sep;10(9):990-1000., Efficacy of cream-based novel formulations of hyaluronic acid of different molecular weights in anti-wrinkle treatment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *